La ciència
La paraula ciència prové del llatí"Scientia" que significa conjunt de coneixements per tant fer ciència vol dir adquirir nous coneixements. La ciència està en constant canvi, es a dir, sempre es fan noves teories que milloren a les que ja hi havien i les actualitzen; això a partir del mètode científic.A més a més cada cop que hi ha nous coneixements aquests estan basats en els que ja hi havia per tant la ciència té caràcter acumulatiu i es per tant fruit de l'esforç col·lectiu.
Aquests coneixements estan a l'abast de tothom i poden tenir com a finalitat simplement aixó el coneixement promogut per la curiositat, es a dir, la ciència bàsica; o poden tenir com a objectiu solucionar problemes com amb la ciència aplicada.
La tecnologia
La tecnologia és el conjunt de coneixements que permeten crear béns i serveis per tal de satisfer les necessitats i desitjos humans i facilitar-ne l'adaptació al medi. La ciència i la tecnologia estan fortament lligades ja que evolucionen simultaneament; la tecnologia utilitza els coneixements que la ciència li proporciona i els utilitza per a dissenyar les màquines que permeten avançar a la ciència.
L'ètica
L'ètica és la branca de la filosofia que estudia la naturalesa del que és bo o moralment correcte, es a dir, estableix els criteris per jutjar si una acció és bona o dolenta. Per tant l'ètica te un gran paper en l'avanç de la ciència ja que quan hi ha un nou descobirment els parametres ètics determinen si aquest és aplicable o no depenent de si és bo per al benestar de la humanitat o de si implica riscos per al medi ambient o per a la salut humana.
La pseudociència
La pseudociència és el conjunt de disciplines constituides per un conjunt de pràctiques creences i coneixements que es presenten com a científics sense ser-ho. Aquests coneixements contradiuen les lleis de la ciència i no son fruit d'una investigació objectiva, per tant, son molt contraris a la ciència tot i que tenen uns objectius semblants.
No hay comentarios:
Publicar un comentario